Wednesday, September 6, 2017

ALYAH BALIK KAMPUNG

Masa tu Aliyah nak balik kampung masa Aliyah dah sampai Ipoh Aliyah singgah rumah Tida kejap

lepastu hari dah nak gelap Aliyah pun terpaksa tidur situ kat situ ada sofa bed atok dan wan tidur situ

Aliyah cakap kat Adam Adam kita tidur bilik nombor dua tau Adam cakap takboleh Aliyah cakap

kenapa? Adam cakap sebab Adam nak tengok movie night dekat bilik yang ada tv tu Aliyah cakap ok

lepastu Adam dan Adeena gaduh Adeena nak Aliyah tidur dengan dia Adam pula nak tengok movie 

night jadi ayah teman Adam tengok movie night kat bilik nombor 2 Aliyah teman Adeena tidur 

dengan dia esok Aliyah balik kampung kat kampung Aliyah mandi kolam makam ais krim dan 

jumpa abang dengan kakak kat kampung

  




                                                                  see more..............

Saturday, May 27, 2017

ALIYAH'S ADVENTURE NAIK LRT

Hari Sabtu  mama nak pergi rumah auntie Aisyah sebab nak buat kerja di situ. Auntie Aisyah cakap naik grab car lepastu naik lrt lepastu naik comuter pergi shah alam.



Lepastu Aliyah pergi lrt pukul10:00 lepastu Aliyah dah naik grab car dah sampai dah lrt. lepastu Aliyah dalam train. Aliyah keluar train nak naik comuter tapi comuter tu gerak pukul 12:04 lambat lah nak rumah auntie Aisyah.



Jadi Aliyah naik grab car jelah. lepastu dah sampai rumah auntie Aisyah. Aliyah main dengan Izzah. Mama buat kerja dengan auntie Aisyah. Aliyah main lego sorok -sorok lepastu tengok youtube dalam tv cerita shopkins. lepastu masa untuk balik auntie Aisyah hantar mama dan Aliyah pergi lrt.

Ini Aliyah dengan Izzah dalam kereta auntie Aisyah.

Bila dah sampai kl naik taxi. Lepastu kat rumah siap sedia untuk berbuka puasa kat rumah Atok. Mama bawa spaghetti. Lepastu Aliyah makan spaghetti dengan tasnim. lepas makan solat maghrib Lepastu main cikgu-cikgu tasnim  jadi cikgu dhiya aliyah dan aisyah anak murid. Adam main dengan Ali. lepastu mandi sama-sama. lepas nak balik main lagi lepastu semua orang balik.

Ini video Aliyah  naik LRT.


Friday, February 10, 2017

ALIYAH PERGI SWIMMING DENGAN KAWAN- KAWAN

Aliyah ada dua orang kawan duduk di villa wangsamas yang bernama Marissa dan Anis Sofea. masa itu Aliyah dah janji dengan Marissa nak pergi swiming pool.

Lepas tu Aliyah dah sampai swimming pool. Marissa belum ada dekat swimming pool tu lagi. 

Aliyah tak tau Sofea ada jugak. Ini kali kedua Aliyah jumpa Sofea. 

Kemudian Marissa pun sampai. Marissa datang dengan ayah dan adik dia. 

Kemudian Aliyah main slide dengan dia. 

Tapi Marissa cuba slide dua kali je. Sebab dia takut.

Dia takut sebab laju. 

Lepas tu Aliyah main tangkap- tangkap bola dengan dia. 

Tapi Sofea tu suka tukar kolam. Kadang- kadang kolam ada slide, kadang- kadang kolam takde slide. 

Lepas tu Aliyah pun balik.                         

Total Pageviews